Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα ψοφήσουμε όλοι σαν τα ποντίκια!

Τις προάλλες ένιωσα την ανάγκη να βασανίσω τον εαυτό μου -θέλοντας ταυτόχρονα να νοιώσω σαν ένας πολύ σοβαρός και υπεύθυνος ενήλικας, οπότε αποφάσισα να βάλω να δω ειδήσεις στο μεγάλο κανάλι. Μετά από κάνα μισάωρο ακατάσχετης παπαρολογίας, ανακάλυψα -λοιπόν- ότι η Ελλάδα είναι στα όρια της φτώχειας, μας λυπούνται οι Ευρωπαίοι λες και είμαστε οι φτωχοί συγγενείς και σε λίγο θα βγούμε στους δρόμους για ελεημοσύνη. Το στυλ της ελεημοσύνης που να θυμίζει τους ζητιάνους στις ιστορικές ταινίες για τη Γαλλία στα χρόνια του Λουδοβίκου. Κρίμα, πάει η προίκα μου.

Μόλις έκλεισα την τηλεόραση και έκατσα να το φιλοσοφήσω λιγάκι, συμπέρανα τα εξής: Πρώτον, πρέπει οπωσδήποτε να γράψω ένα ποστ γι' αυτό το θέμα! Και δεύτερον, άμα καθόμουν και έβλεπα ειδήσεις το πολύ μια φορά τη βδομάδα, θα είχα πάθει κατάθλιψη. Ας κουλάρουν λιγάκι όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές. Σε λίγο θα βγουν να πουν ότι δεν έχουμε λεφτά ούτε για ένα πιάτο φαΐ. Είναι γελοίο. Το παίζουν ότι έχουν "καταλάβει" την κρίση, αλλά με όλες τις βλακείες που τσαμπουνάνε, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Αμφιβάλλω αν έκοψε τη συνδρομή της στο γυμναστήριο η αγαπητή Όλγα, επειδή δεν την φτάνουν τα λεφτά. Ή -Θεός φυλάξει- τη συνδρομή του Ekali Club! Για όλους αυτούς, η "οικονομική κρίση" πρέπει να 'ναι κάτι σαν μια αόριστη φήμη που πλανάται στον αέρα.

Εγώ προσωπικά ανήκω σε μια μέτριας τάξεως οικογένεια, και -δε λέω- τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι έξοδοι είναι μετρημένες και τα λεφτά λίγα. Θυμάμαι στο λύκειο το χαρτζιλίκι μου και με πιάνει η νοσταλγία. Ούτε δίπλωμα δεν έχω πάει να βγάλω. Είδατε που τα 'χουν φτάσει τα διπλώματα οδήγησης οι κερατάδες; Θες κάνα χιλιάρικο! Αλλά -πέρα απ' τις έξτρα "πολυτέλειες", η ζωή μου παραμένει το ίδιο βαρετή. Ούτε εξώσεις, ούτε κατασχέσεις. Τι να γίνει; Δυστυχώς μπορώ να πάω σινεμά ή για καφέ μόνο μια φορά τη βδομάδα. Και έχω γίνει και λίγο τσιγκούνα, κιόλας. Θα ζήσω, όμως.

Έτυχε να πετύχω ένα δελτίο ειδήσεων που έκανε αναμετάδοση άλλων ξένων δελτίων ειδήσεων που αφορούσαν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Έξω -αν κατάλαβα καλά- πρέπει να νομίζουν ότι πεθαίνουμε της πείνας και κοιμόμαστε σε χαρτόκουτα, καθώς μας χτυπάει αδυσώπητα το ανεμοβρόχι. Και ποιος φταίει; Η ελληνική τηλεόραση. Δυστυχώς, μέχρι να βρεθεί ένα νέο είδος θανατηφόρας γρίπης, να βγάλει το Απαγορευμένο ΙΙ η Τζούλια μαζί με δική της μάρκα σαμπάνιας και να παραιτηθεί ο Γιωργάκης, δεν θα έχουν με τι ν' ασχοληθούν οι άνθρωποι, οπότε το 'χουν ρίξει στην κρίση. Υπομονή -λοιπόν- μέχρι την επόμενη πανδημία! Άντε, γιατί βαρέθηκα όλο τα ίδια και τα ίδια. Χμμ... Τώρα που το σκέφτομαι, μου 'ρθε ιδέα για νέο ποστ...


Credit στη Νίκη... Όπως σου 'πα και πριν, φτιάξε δικό σου blog! Θα βγει γαμάτο! :D

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Vasika... diafwnw se kapoio vathmo me auta pou les... epeidi esy eisai se kali katastasi oikonomika... den simainei oti oloi pernane to idio me esena... k ta pragmata den parousiazontai toso tragika oso ta parousiazeis esy... alla o kathenas exei tin apopsi tou... auti einai i diki mou...
Ο χρήστης Thunder είπε…
βασικα εγω -οπως ειπα και στο ποστ- δεν βαζω τον εαυτο μου στην κατηγορια αυτων που με δυσκολια τα βγαζουν περα. ειμαι απ' αυτους που επαθαν ενα γερο ταρακουλο με αυτα που συμβαινουν, αλλα δυσκολευονται μονο στις "πολυτελειες". δεν περιμενω να μπορεσουν να ταυτιστουν μαζι μου ανθρωποι που ειχαν και πριν ενα μικρο ή μεγαλο προβλημα με τα οικονομικα τους, και τωρα ειναι στο οριο της φτωχειας.

ευχαριστω πολυ για το σχολιο! :)
Ο χρήστης Marianna Papagiannopoulou είπε…
hahahaaa, auto to teleutaio sxolio, ekei me th tzoulia ktl polu m arese!
Ο χρήστης Thunder είπε…
αγαπαμε julia! :D

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το πρόβλημά μου

με όλους εκείνους που με πλησιάζουν, είναι ότι δεν είναι ΕΣΥ. Οπότε, πώς τολμάνε καν να με πλησιάζουν. Κατάλαβες; Κατάλαβα, πες. Δεν έχω φοβία και δεν με νοιάζει καν αν θα βρω ποτέ κάποιον. Με κουράζουν οι πάντες. Μπορεί η αιτία να είναι το ότι είμαι μόνη μου τόσα χρόνια πλέον. Όπως και να χει, δεν θέλω να ασχοληθώ. Συζητήσεις κενού περιεχομένου με άτομα άνευ επιπέδου. Πάλι έξω απ' το σπίτι όλη μέρα σήμερα, πάλι μέσα τώρα. Παραγωγική ενήλικας, σαφώς, σε μετρημένες ποσότητες, ομολογουμένως. Σπίτι καθαρό μέτρια προς καλά, κόκκινες τρίχες να στολίζουν το πάτωμα με τις οποίες δεν ασχολήθηκα σήμερα. Ατάκτως ερριμένες όπως και οι σκέψεις μου που χορεύουν τσάμικο ενώ παίζει μπόσα νόβα. Όχι το κανονικό το τσάμικο, αυτό που κάνει ο πρώτος φιγούρες σε όλο το τραγούδι και οι υπόλοιποι περιμένουν ακίνητοι να τελειώσει επιτέλους, και σχολιάζουν τις κινήσεις του με ύφος Αλέξη Κωστάλα που επαινεί το ορθώς εκτελεσμένο τριπλό άξελ. Εξαιρετική μέρα η σημερινή, 10/10, ειρωνικά μιλώντας.