Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ριγιούνιον

Προσπαθώ να γράψω εδώ και κάτι μέρες. Παραπονιόμουν δεξιά και αριστερά ότι δεν είχα θέμα, όταν εδώ και καμιά βδομάδα μου έκλεινε το μάτι. Σα δε ντρέπομαι!

Τις προάλλες ήρθε ένα μήνυμα στο facebook να συναντηθούμε οι απόφοιτοι του 2009. Ψιλοέμεινα, γιατί συνήθως τα ριγιούνιον γίνονται μετά από δέκα χρόνια. Μίλησα με την Αλέ, και μετά άρχισα να σκέφτομαι διάφορα.

Θέλω να πάω να δω παιδιά με τα οποία ανταλλάσσαμε μια καλημέρα με το ζόρι;  Με νοιάζει αν είναι καλά; Αν έχουν κάποιου είδους πρόβλημα; Αν τα πάνε καλά με τις σπουδές τους;

Εννοείται πως θα στεναχωρηθώ αν συμβεί κάτι σε κάποιον απ' αυτούς, αλλά στο επίπεδο που είχα στεναχωρηθεί όταν σκοτώθηκαν οι 21 μαθητές στα Τέμπη το 2003. Όχι επειδή χάθηκε η συγκεκριμένη ζωή, δηλαδή, απλά επειδή χάθηκε μια ζωή.

Επίσης δεν έχω όρεξη για την υποκρισία. Το ξέρω ότι δεν τους νοιάζει (κάποιους απ' αυτούς) αν ζω ή πεθαίνω, οπότε προς τι οι ερωτήσεις;  «Πως τα πας με τη σχολή σου; Πόσα μαθήματα χρωστάς;» Μαλακίες, αυτό λέω εγώ.

Συναντήθηκα σήμερα με την κοριτσοπαρέα του λυκείου, βγάλαμε από ένα φτυάρι η καθεμιά και το αναλύσαμε το ζήτημα. Βγήκε ένα τελικό συμπέρασμα: τα ριγιούνιον αξίζουν μόνο αν είσαι επιτυχημένος, γιατί τότε παίρνεις την πετυχεσά σου (δεν άντεξα!) και την τρίβεις στη μούρη του εκάστοτε ενοχλητικού πρώην συμμαθητή.

Όσοι πρώην συμμαθητές μου το διαβάσουν αυτό και θιχτούν, 15 κορυφαίοι νευρολόγοι συνιστούν ΤΟΠ!

Σχόλια

Ο χρήστης Aguero είπε…
χαχαχαχαχα... :) Κάτι τέτοιο σκέφτηκα και εγώ και άλλαξα νούμερο στο κινητό!!!! χαχαχαχαα
Ο χρήστης Thunder είπε…
τοσο ακραια μετρα ρε παιδι μου; τι σου ειχαν κανει; :D
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Thunder pragmatika dn fantazese poso apokroustikoi-antipathitikoi-geloioi mporoun na ginoun oi kolo-kafroi kai genika oi pithikoi h oi psefto-pouta**tses ...auttoi sinithos einai kai oi HATERS pou tha se kanoun na nioseis oso pio asxima ginete...einai na min sou tixoun tetoioi anthropoi egw prosopika apo ta 24 paidia 23 legan oti me misousan alla telika thn fimi ayti ixan bgazi mono 9 paidia apo thn taksi pou pragmatika me misousan.....loipon epidi egw kati tetious tous apexthanomai kai dn tous goustarw katholou.....o monos logos p tha pigena se rigiounion tha itan epidi tha ithela na tous tripsw stin mouri thin epitixia mou kai na dw ta xalia tous(an kai auto dn einai katholou swsto)....gt sxedon oli einai xalia pleon.....gt egw eimoun Ugly Betty kai twra eimai kouklara ...kai montelo se diafimisi eswrouxon...pou gia na mpis eki prepi nase kormara....
Ο χρήστης Thunder είπε…
Σχεδον περιγραφεις τους δικους μου συμμαθητες, Ανωνυμη! Δεν μπορω να πω οτι με μισουσε κανενας, αλλα σε γενικες γραμμες το σχολειο για μενα ηταν το χειροτερο κομματι της μεχρι τωρα ζωης μου. Αλλα καλυτερα ετσι. Τα καλυτερα ερχονται!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πόσο θα μου άρεσε

να μην σκέφτομαι ποτέ τις συνέπειες. Να πλέω σε τούτη τη ζωή σαν μια σαπουνόφουσκα, όπου με πάει ο άνεμος. Θα πάω ψηλά; Θα ακουμπήσω τυχαία στο τσιμέντο και θα σκάσω; Δεν ξέρω και ούτε που με νοιάζει, γιατί είμαι κάτι εξ ορισμού εύθραυστο και εφήμερο. Έχω γεννηθεί για να στροβιλιστώ στον αέρα, να λάμψω στιγμιαία από το φως και να εξαφανιστώ. Και μετά ο σκοπός θα έχει επιτευχθεί. Μια αιωνιότητα που κράτησε μόλις τρία γυαλιστερά δευτερόλεπτα.

Η ώρα πάει τέσσερις και εγώ σε λίγες ώρες δίνω μάθημα.

Έχω βάλει και ακούω Coldplay γιατί πάντα λειτουργούσε σαν κάποιο είδος βαρβιτουρικού για μένα η μουσική τους. Και επίσης προσπαθώ για πρώτη φορά να καταλάβω τι λένε οι σελίδες που είναι αραδιασμένες μπροστά μου μέσα σ' αυτό το τελευταίο 48ωρο. Δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Αυτή η εξεταστική για κάποιο λόγο με έχει βρει τελείως απροετοίμαστη. Από τα προηγούμενα χρόνια συνήθιζα να κατηγοριοποιώ τα μαθήματα με βάση τη δυσκολία τους ή τη βαρεμάρα μου να ασχοληθώ μαζί τους. Ή τη συμπάθειά μου στον εκάστοτε καθηγητή. Αυτό δεν άλλαξε και τώρα, μόνο που αυτή τη φορά για κάποιο λόγο τα μαθήματα που μ' αρέσουν έχουν μπει στη λάθος «λίστα». Τον τελευταίο καιρό έχω δημιουργήσει ένα ιδιωτικό «video club», φουλάροντας ό,τι σκληρό δίσκο διαθέτω με ταινίες και σειρές. Και κάθομαι και κάνω μαραθώνιους έξι-δέκα ωρών ενώ έχω να κάνω πολύ πιο επείγοντα... πράγματα; Αν θεωρείται το διάβασμα «πράγμα», ας πούμε. Σε κάθε εξεταστική το παίρνω απόφαση να διαβάσω και καταλήγω είτε να αγχωθώ απ' το διά

Δεν είναι βουνό,

είναι λόφος. Σαμαράκι στο δρόμο. Απλά κατεβάζεις ταχύτητα και το περνάς. Δεν είναι ακατόρθωτο. Είναι μπροστά σου και δεν μπορείς να στρίψεις ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Πρέπει να το κοιτάξεις κατάματα και να περιμένεις την αναπήδηση. Πρέπει να προσέξεις τα αμορτισέρ, μην κάνεις ζημιά. Και μετά απλά πέρνα το. Και δες πώς θα σου φανεί ένα τίποτα, καθώς θα το βλέπεις να απομακρύνεται στον καθρέφτη σου. Κοίτα μωρέ, που φοβόμουν ένα σαμαράκι λες και ήταν τοίχος πετρόκτιστος. Τι ήταν τελικά; Τίποτα δεν ήταν. Αυτό είναι υπενθύμιση για τον εαυτό μου, ένα ξεχασμένο χαρτάκι κολλημένο στο ψυγείο, μπας και κάποια στιγμή το χωνέψω.