Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγαπητό(;) Ημερολόγιο

Θέλω οπωσδήποτε να γράψω κάτι αστείο και πολύ απίστευτο. Και γαμάτο. Αλλά δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Γενικά όταν είμαι σε πίεση δεν λειτουργώ καλά. Ή μάλλον όχι, λειτουργώ μια χαρά υπό πίεση. Δεν λειτουργώ καλά όταν δέχομαι αρνητική κρητική πριν τελειώσω κάτι. Έχω μια μανία να βγαίνω πάντα τέλεια ακόμα και σε πράγματα που μπορεί να μην είναι το φόρτε μου (όπως το γράψιμο).

Δεν ξέρω καν γιατί ξεκίνησα blog. Το υποσυνείδητο μου μου λέει ότι μάλλον ελπίζω να γίνω πολύ διάσημη σαν την Allie Brosh και να καταλήξω να πληρώνομαι από την google για να βάζω διαφημίσεις μαζί με τα gadgets και έτσι να μην χρειαστεί να δουλέψω ποτέ. Χωρίς να την αντιγράψω όμως. Συχαίνομαι να αντιγράφω κάποιον όπως συχαίνομαι να μου λένε ότι αντιγράφω κάποιον. Θυμάμαι το πόσο προσπαθούσα στο σχολείο να είμαι διαφορετική απ' τους άλλους. Το κλασσικό μότο μου στο γυμνάσιο "You laugh at me because I'm different. I laugh at you because you're all the same". Τέλος πάντων, ας μην ανοίξω κεφάλαιο για τις στιγμές μου στο σχολείο γιατί θα χρειαστώ ολόκληρο θυγατρικό blog.

Έκατσα τώρα και ξαναδιάβασα τί έχω γράψει πιο πάνω γιατί ο Άλεξ μου έκοψε τον ειρμό και με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται θα τον έβρισκα. Και μόλις ανακάλυψα ότι δεν έχω ειρμό. Πραγματικά. Αν κάτσεις να συζητήσεις μαζί μου θα σου πάω την συζήτηση σε άκυρα θέματα χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Η μαμά μου, η ξαδέρφη μου η Σίλια, η κολλητή μου η Αλέ και η φίλη μου η Βίβιαν είναι απ' τα μόνα άτομα που έχουν μάθει να επικοινωνούν μαζί μου και να καταλαβαίνουν ότι όταν συζητάμε για την υπέροχη εμφάνιση του Robert Pattinson (1), (2) (αυτές μπήκαν ειδικά για σένα, λατρεία.. Ξέρεις εσύ.. Επειδή η Σίλια θα προτιμούσε να συζητά γι' αυτόν, και η Αλέ γι' αυτόν.) και εγώ ξαφνικά πετάξω την λέξη "τοστ", εννοώ ότι εδώ και κανά μισάωρο δεν συμμετέχω στην κουβέντα γιατί η ιδέα του τοστ με έχει αποσυντονίσει τόσο πολύ που δεν θα μπορέσω να λειτουργήσω για το υπόλοιπο της ημέρας αν δεν καταβροχθίσω τουλάχιστον δύο σπέσιαλ τοστ. Οπότε σταματάει οποιαδήποτε συζήτηση υπάρχει μέχρι τώρα, φτιάχνω τα τοστ, τρώω τα τοστ και μόλις ξαναρχίζει η συζήτηση εγώ κάνω σχόλια που έχουν ήδη γίνει από κάποιον άλλο όταν εγώ σκεφτόμουν τους 1000+1 τρόπους που μπορείς να συναρμολογήσεις ένα τοστ. Και καταντώ κουραστική.

Ευχαριστώ που μ' αγαπάτε ακόμα κι όταν νευριάζω χωρίς λόγο, ή ακόμα κι όταν κάνω ηλίθια πράγματα -όπως π.χ. να καρφώσω την κολλητή μου στον καθηγητή μας όταν αυτή κάνει κοπάνα. Όχι κατά λάθος. Αν θυμάστε οι μαθητές του Γ2 του λυκείου Ρίου σχολ. έτος 2008-2009 την Αλέ και εμένα να ουρλιάζουν και τους εαυτούς σας να μας κοιτούν παράξενα, τότε θυμάστε πότε είχε γίνει αυτό. Ή και όταν έχω άδικο και ενώ το ξέρω δεν θα ζητήσω κανονική συγγνώμη για ό,τι μπορεί να σας είπα επειδή είμαι πεισματάρα και έχω πάντα δίκιο. Θέλω να ξέρετε ότι ξέρω πότε έχω δίκιο και πότε άδικο. Και ότι σας αγαπάω πολύ. Και ότι σας ευχαριστώ που με ανέχεστε.

Το ξέρω ότι δεν είναι σωστό να σκοτίζω όποιον άκυρο θελήσει να μπει σ' αυτό το blog με τα ψυχολογικά μου, αλλά 1ον) δικό μου το blog, ο,τι θέλω γράφω (πολύ παιδιάστικο βγήκε αυτό, αλλά πράγματι έτσι είναι) και 2ον) το να βγάζεις τα εσώψυχα σου σε ένα blog που δεν διαβάζει κανείς είναι πιο φθηνό απ' τον ψυχολόγο.

I'm off.

Σχόλια

Ο χρήστης Πάρι είπε…
σε ευχαριστώ πολύ αγάπη!!!! είναι θεός!!!!:D
Ο χρήστης Thunder είπε…
λατρεία....;)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να μάθεις

να απομακρύνεσαι. Να μην στριμώχνεσαι ώστε να χωρέσεις με το ζόρι. Το ζόρι είναι ασφυκτικό. Είναι κουραστικό και δεν θα σου προσφέρει τίποτα στο τέλος. Πάρτο απόφαση ότι δεν είναι για σένα αυτό το μέρος και προχώρα παρακάτω. Να αποζητάς το φως. Τη γαλήνη. Τη νηνεμία. Δεν χρειάζεται να πασχίζεις για όλα τα αποκτήματα της ζωής σου. Δεν υπάρχει κάποια ανταμοιβή στο τέλος της διαδρομής έτσι κι αλλιώς, μόνο η ανάμνηση του πόνου θα σου μείνει. Και δεν χρειάζεται καν να πληρώσεις κάποιο τίμημα ώστε να έρθει μετά η ευτυχία σου, εσύ επιβάλεις τον δύσκολο τρόπο στον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν θα σου χτυπήσει κάποιος φιλικά την πλάτη για να σε συγχαρεί για το ρόλο του οσιομάρτυρα που παίζεις με τόση επιτυχία. Απόκτησε λίγο εγωισμό. Δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν. Είσαι ένα λευκό, εκτυφλωτικό φως, και αν κάποιος δεν το αντέχει ας κοιτάξει αλλού. Είσαι μία δύναμη χωρίς όρια. Πάρε μια βαθιά ανάσα και νιώσε επιτέλους ότι το μόνο εμπόδιο στη ζωή σου είσαι εσύ, γιατί μόνο εσύ έχεις τη δύναμη να σε φρενάρει

Στροβιλιζόμενη στη δίνη της γλυκόζης. UPDATED

Είναι λες και ολόκληρη η ζωή μου περιστρέφεται γύρω απ' τις ποσότητες γλυκών που θα καταναλώσω ημερησίως. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Κάθε φορά που θα εντοπίσω έστω κι ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας θα το καταβροχθίσω και μετά ξαφνικά το μυαλό μου μετατρέπεται σε αυτό ενός αρπακτικού, και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το πως θα καταφέρω να βρω μεγαλύτερη ποσότητα γλυκού να φάω. Έχει τύχει πάνω σε κρίση υπογλυκαιμίας να φάω ένα καρβέλι ψωμί με μέλι και βούτυρο. Και όχι, δε σταμάτησα στο ένα καρβέλι επειδή σταμάτησε η λιγούρα. Απλά τελείωσε το ψωμί. Μια άλλη φορά είχα φάει μερέντα κατευθείαν απ' το βάζο με το κουτάλι. Δεν μ' άρεσε καν η συγκεκριμένη μερέντα. Δεν σκέφτομαι λογικά σε τέτοιες φάσεις. Είχα κάνει κάτι εξετάσεις αίματος τις προάλλες και η γιατρός μου μου είπε ότι είχα επικίνδυνα χαμηλό ζάχαρο. Εξαιτίας αυτού μπορεί στο άκυρο να λιποθυμήσω καμιά μέρα και να καταπιώ τη γλώσσα μου. Οπότε καταλαβαίνουμε ποιες ήταν οι οδηγίες του Μπαμπά Νίκου: γέμισε τα ντουλάπια μ

Φοβίες

Αυτό είναι το πρώτο ποστ μου. Δεν έχω ιδέα για το πώς θα πρεπε να είναι το εισαγωγικό ποστ σε ένα blog, οπότε θα προσποιηθώ ότι είναι ένα οποιοδήποτε άκυρο ποστ και θα πάω παρακάτω Ξέρετε αυτή την αίσθηση που έχει ο μέσος άνθρωπος (θέλω να ελπίζω) όταν ξαπλώνει το βράδυ στο κρεβάτι, ότι άμα βγάλει έστω και το μικρο του δαχτυλάκι έξω απ’ τα σκεπάσματα θα τον κατασπαράξουν άγρια θηρία; Ας έχει και 100 οC, θα σκεπαστεί έστω με ένα σεντονακι. Αυτό εγώ λοιπόν το παθαίνω κάθε βράδυ. Γιατί είμαι τόσο άτυχη που όταν το παίρνω απόφαση πλέον και λέω «τέρμα τα ψέματα, έχει παει 4 η ώρα, πέσε να ξεραθεις», τότε αρχίζουν να τρίζουν όλα τα έπιπλα του δωματίου εναλλάξ, νιώθω κάτι να πιέζει το στρώμα, αρχίζει και βουίζει το κλιματιστικό κ.ο.κ. Οπότε πώς να μην έχω μετά την αίσθηση ότι κάποιος είναι στο δωμάτιο μαζί μου; Τότε είναι που αρχίζουν όλες οι θεωρίες. Ανάλογα με το αντικείμενο του φόβου του καθενός, υπάρχει και διαφορετικό είδος « μαμουτα ». Είτε θα είναι εξωγήινος, είτε κλέφτης, είτε φίδ